Autonieuws

Tesla stelt zijn bevoorrading met lithium veilig

Elon Musk had al eerder aangegeven dat hij zijn lithiumvoorraden veilig wilde stellen. Een en ander zal binnenkort ook gebeuren met de bouw van een raffinagefabriek in Texas. Lees meer »

Hoop doet leven: Mercedes houdt V8-benzinemotor misschien toch na 2030

Terwijl het ene na het andere bericht binnenstroomt over merken die de zuiver elektrische toer op gaan, komt er weerwerk uit de stal van Mercedes-AMG. Daar verklapt een topman namelijk dat AMG-klanten misschien toch nog ... Lees meer »

Volkswagen stopt verkoop thermische modellen sneller

In het kader van de transitie naar elektrische aandrijvingen beginnen verscheidene automerken al met uitfasering van hun thermische modellen. Zo kondigde Volkswagen aan dat het zijn wagens met verbrandingsmotoren weldra ... Lees meer »

Elektrische auto opladen binnenkort duurder dan benzine tanken

De stijgende elektriciteitsprijzen hebben een serieuze impact op het opladen van elektrische auto’s. In Groot-Brittannië gaat zo’n oplaadbeurt vanaf 1 oktober zelfs meer kosten dan een volle tank benzine, en da’s niet ... Lees meer »

Is nieuwe test voor roetfilter te streng?

Sinds de introductie van een nieuwe roetfiltertest bij de technische keuring, worden veel dieselauto’s afgekeurd, zelfs na het reinigen van hun antivervuilingssysteem. Lees meer »