Autonieuws

Hoe werkt een automatische versnellingsbak?

Automatische en gerobotiseerde versnellingsbakken worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt en bieden veel voordelen in het dagelijks rijden. Dit is hoe ze werken. Lees meer »

5 tips om zorgeloos door de autokeuring te geraken

Naar de autokeuring gaan, veroorzaakt altijd een beetje stress. Een kleine fout kan al snel uitdraaien op een nachtmerrie en resulteren in een rode kaart. Hier zijn enkele tips om je kansen op een groene kaart te vergroten. Lees meer »

Klopt het dat een lager oliepeil meer motorvermogen oplevert?

Meer prestaties uit je verbrandingsmotor halen kan ook zonder elektronische- of uitlaataanpassingen. In feite kan je met een eenvoudige olieverversing en een kleine vermindering van het olievolume een handvol ... Lees meer »

Vergeet de W12: Bentley’s nieuwe plug-inhybride V8 is nog krachtiger

Het is stilaan over en uit voor Bentley’s iconische W12-motor. In de loop van deze zomer gaat het blok namelijk finaal uit productie na dik 20 jaar aan de top. Blijft daar aan de top dan een leegte over in het gamma van ... Lees meer »

De terugkeer van de rotatiemotor dankzij een recordrendement?

Na een periode van populariteit en overwinningen in wedstrijden wordt de rotatiemotor niet meer gebruikt. Mazda, de grootste voorstander van zo’n motor, hoopt hem te kunnen gebruiken als een range-extender, in het beste ... Lees meer »