Autonieuws

Hoe werkt een automatische versnellingsbak?

Automatische en gerobotiseerde versnellingsbakken worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt en bieden veel voordelen in het dagelijks rijden. Dit is hoe ze werken. Lees meer »

Waarom je moet stoppen met tanken nadat brandstofpomp klikt

De meerderheid van de automobilisten rijdt nog steeds niet met een elektrische auto. Dit betekent dat ze moeten tanken. Maar hoe vol moet je tanken? Moet je stoppen bij de eerste "klik" van het brandstofpistool? Ja! En ... Lees meer »

5 tips om zorgeloos door de autokeuring te geraken

Naar de autokeuring gaan, veroorzaakt altijd een beetje stress. Een kleine fout kan al snel uitdraaien op een nachtmerrie en resulteren in een rode kaart. Hier zijn enkele tips om je kansen op een groene kaart te vergroten. Lees meer »

BMW’s oudste fabriek verbant de verbrandingsmotor vanaf 2027

De elektrische auto is aan een flinke opmars bezig en die opmars zal niet snel stoppen. Dat is althans waar ze bij BMW op rekenen, want zij zetten nu een opmerkelijke stap in de richting van de totale elektrificatie. Zo ... Lees meer »

Waarom een betrouwbaar accucertificaat dringend nodig is

Een aantal mobiliteitsexperts waarschuwen voor de dringende noodzaak om een batterijcertificaat in te voeren voor elektrische auto’s op de tweedehandsmarkt. Consumenten moeten vertrouwen kunnen hebben in dit ... Lees meer »

Vaarwel handbak: VW Golf enkel met automatische versnellingsbak na facelift.

Schakel je nog het liefste zelf, dan kijk je straks misschien best even weg. Later deze maand wordt namelijk de Volkswagen Golf gefacelift en die laat daarbij de manuele versnellingsbak voorgoed achterwege… En ja, dat ... Lees meer »

Onderzoek: bijna helft van Belgen weet niet welke auto te kopen.

Uit een onderzoek blijkt dat er grote onzekerheid heerst op de markt van de nieuwe auto’s. Elektrisch, hybride of een klassieke verbrandingsmotor: de helft van de kopers weet niet meer wat te kiezen. Lees meer »