Autonieuws

Ferrari 812 Competizione zet V12 in het zonnetje (2021)

Ferrari haalt vandaag het doek van de 812 Competizione en die is er meteen als coupé en aperta, de cabrio dus. Net op tijd voor de zomer. Lees meer »

Volkswagen-EV's kunnen bidirectioneel laden vanaf volgend jaar

Elektriciteit opslaan om later weer terug te geven aan het stroomnet: bidirectioneel laden, “vehicle-to-home"- of “vehicle-to-grid"-technologie wordt als een grote stap in de ontwikkeling van de elektrische auto beschouwd. Lees meer »

Toyota racet met een verbrandingsmotor op waterstof

De auto's op waterstof die je vandaag kan kopen, zijn eigenlijk elektrische auto's waar de batterij gedeeltelijk vervangen is door een brandstofcel waar waterstof met zuurstof reageert. Daar komt elektriciteit bij vrij ... Lees meer »

Polestar 0 gaat 100% klimaatneutraal

Polestar heeft zichzelf een gigantische uitdaging opgelegd. Tegen 2030 wil het een auto op de markt brengen die 100% klimaatneutraal is. Die Polestar 0 zou dan geproduceerd worden zonder emissies in de toelever- en ... Lees meer »

Panasonic: "volgende generatie batterijen is moeilijk te produceren"

In de herfst van vorig jaar onthulde Elon Musk nieuwe accucellen voor elektrische auto's. Die nieuwe 4680-cellen zijn een pak groter dan de individuele cellen die nu worden gebruikt om accu's van elektrische auto's ... Lees meer »

Laatste Polestar 1's krijgen gouden randje

Polestar ziet de productie van de Polestar 1 stilaan ten einde lopen. Om dat einde wat luister bij te zetten wordt een speciale reeks met een gouden lakkleur gelanceerd. Lees meer »

Mercedes EQS: 770 kilometer WLTP-rijbereik

Op 15 april onthult Mercedes definitief zijn elektrische vlaggenschip. In afwachting daarvan maken we nu echter al kennis met de belangrijkste technische details, met onder meer het indrukwekkende rijbereik van zijn topversie Lees meer »