Autonieuws

Hoe werkt een automatische versnellingsbak?

Automatische en gerobotiseerde versnellingsbakken worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt en bieden veel voordelen in het dagelijks rijden. Dit is hoe ze werken. Lees meer »

Renault en Valeo presenteren nieuwe en unieke elektromotor

De nieuwe elektromotor van Renault en Valeo is compacter en lichter, bevat geen zeldzame aardmetalen en is aanzienlijk krachtiger. Zorgt dit voor een doorbraak in de elektrische technologie? Lees meer »

Studie: banden zijn nieuwe grote vervuilers

In het kader van het milieubewustzijn wordt vooral de verbrandingsmotor geviseerd. Maar dat is niet de enige bron van vervuiling wat het vervoer betreft. Uit een onderzoek van Emissions Analytics blijkt namelijk dat ... Lees meer »

5 tips om zorgeloos door de autokeuring te geraken

Naar de autokeuring gaan, veroorzaakt altijd een beetje stress. Een kleine fout kan al snel uitdraaien op een nachtmerrie en resulteren in een rode kaart. Hier zijn enkele tips om je kansen op een groene kaart te vergroten. Lees meer »

Binnenkort een waterstofmotor van Red Bull?

Red Bull is blijkbaar aan het diversifiëren. De producent van energiedranken zou namelijk via een autosportbedrijf een waterstofmotor met 410 pk laten ontwikkelen. Wat zijn de vooruitzichten? Lees meer »