Autonieuws

Gaan diesel-waterstofmotoren de planeet redden?

Een groep onderzoekers heeft een dieselmotor aangepast om op waterstof te draaien. Het resultaat: de CO2-uitstoot is met 86% gedaald en de uitstoot van stikstofoxiden is bijna tot nul herleid. Wordt hiermee de ... Lees meer »

Hoe werkt een automatische versnellingsbak?

Automatische en gerobotiseerde versnellingsbakken worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt en bieden veel voordelen in het dagelijks rijden. Dit is hoe ze werken. Lees meer »

Eigenaars van laadpalen verplicht tot aangifte

Wet is wet, zoals het gezegde luidt. Weinig eigenaars weten echter dat ze hun oplaadpunt moeten aangeven bij de netwerkbeheerders. Wie dit niet doet, riskeert een boete. Lees meer »

GM investeert nog in nieuwe V8

De Amerikaanse autogroep General Motors maakte bekend maar liefst 800 miljoen dollar te gaan investeren in een nieuwe generatie V8-benzinemotoren. Gewoon omdat daar nog steeds een grote vraag naar zal blijven bestaan in ... Lees meer »

Autokeuring: oplossingen voor afgekeurde diesels

Onlangs is een nieuwe test ingevoerd bij de technische controle om de effectiviteit van de roetfilters van dieselauto’s te verifiëren. Het probleem is dat veel auto’s hierbij werden afgekeurd. Wallonië en Brussel willen ... Lees meer »

Mercedes mag als eerste autonoom rijden in de VS

"Hoe, maar Tesla heeft toch ook al Autopilot?", horen we je denken. Dat klopt, maar met de nieuwe toelating voor Mercedes om op niveau 3 autonoom te rijden, mag je ook écht je ogen van de weg halen op de snelweg in ... Lees meer »

Ook Mercedes plant eigen laadstations

In navolging van Tesla gaat ook Mercedes een eigen netwerk van snellaadstations met faciliteiten uitbouwen, waar de eigen klanten ook kunnen reserveren. “Een noodzaak voor een perfecte laadervaring die past bij de ... Lees meer »

Renault ziet een toekomst voor de dieselmotor

Terwijl dieselmotoren alom worden afgewezen door politici en, via een domino-effect, door de markt, is er voor bepaalde merken geen sprake van om de spontane verbrandingsmotor te verlaten. Renault bewijst dit door een ... Lees meer »

Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV brengt de wankelmotor terug

Ons eigenste Autosalon van Brussel kreeg vrijdagmorgen een wereldpremière in handen, want de nieuwe Mazda MX-30 e-Skyactiv R-EV werd zopas gepresenteerd op de Mazda-stand in Brussels Expo. Die offert een stuk van zijn ... Lees meer »