Autonieuws

Er zitten nog twee elektrische Mini’s in de pijplijn

In een recente mededeling heeft Mini een blik gegeven op een deel van zijn toekomstplannen. Het merk geeft aan dat benzine- en dieselmotoren nog wel even in het aanbod blijven, maar dat klanten die op zoek zijn naar ... Lees meer »

Voorlopig het einde van diesel in Europa?

Afgelopen september werden er in Europa meer elektrische en hybride auto’s verkocht dan diesels. Een grote primeur die het einde van deze ooit immens populaire brandstof zou kunnen betekenen. Lees meer »

Volkswagen Golf rijdt weer op aardgas

De achtste generatie van de Golf kent ondertussen al een indrukwekkend aantal varianten. Nu keert de TGI terug, die aardgas verbrandt. Lees meer »

Vaarwel W12: Bentley geëlektrificeerd in 2026, elektrisch in 2030

Bentley heeft een inkijk gegeven in zijn toekomstplannen. Tegen 2026 wil de Britse constructeur alleen nog plug-inhybrides en volledig elektrische modellen aanbieden, in 2030 moet heel het gamma volledig elektrisch ... Lees meer »

CO2-deadline: gemiddelde Europese uitstoot spectaculair gedaald

Hoewel de coronacrisis roet in het eten gooide, lijken autoconstructeurs in 2020 aardig op weg te zijn om de CO2-doelstellingen te behalen die Europa hen heeft opgelegd. Dat zegt studiebureau Jato Dynamics. Volvo heeft ... Lees meer »

Nieuwe Volkswagen Golf GTD krijgt 200 pk

Volkswagen voegt in sneltreinvaart versies toe aan het reeds aanzienlijke gamma van de jongste Golf 8. Vandaag is het de beurt aan de sportieve GTD-dieselversie, die voor de gelegenheid het tweeliter TDI-dieselblok – goed ... Lees meer »

Mazda laat zescilinder en andere toekomstplannen zien

In een rapport over de financiële resultaten van het merk lieten de Japanners ook een aantal interessante technische oplossingen voor de toekomst zien. Lees meer »

Daimler en Geely gaan samen benzinemotoren voor hybrides leveren

Daimler en Geely gaan samen op grote schaal een reeks benzinemotoren voor hybridewagens ontwikkelen. Lees meer »

BMW stopt in 2024 met productie van verbrandingsmotoren in Duitsland

Uitgerekend de ‘Bayerische Motoren Werke’ gaat de productie van zijn verbrandingsmotoren uitbesteden. BMW kiest duidelijk voor een elektrische toekomst en wil de ontwikkeling én de productie van elektrische ... Lees meer »

Hoeveel kost een elektrische auto écht?

De kosten van een elektrische auto zijn natuurlijk niet beperkt tot de aankoopprijs. Vraag je je af hoe het zit met de belastingen, het onderhoud, laadprijzen enzovoort? Een overzicht. Lees meer »

Kleinere Mercedes familie krijgt grotere instapdiesel

Echte Mercedes-liefhebbers durven weleens hun neus ophalen voor de nog geen 1,6-liter grote dieselmotor van Renault onder de motorkap van de modellen van hun favoriete merk. Voor hen hebben we goed nieuws, want de ... Lees meer »