Autonieuws

Peugeot 508 krijgt nieuwe instapmotor

Peugeot lepelt zijn 1.2 PureTech 130 in het vooronder van de 508. De driepitter wordt daarmee de nieuwe instapmotor, die het prijskaartje van de 508 zal verlagen. Lees meer »

Mini Cooper SE: Electric goes Mini!

Het Britse Mini heeft ons lang laten wachten op een volledig elektrisch derivaat van het extreem succesvolle stijlicoon. De Mini Electric is hier, al gaat die wel door het leven als Mini Cooper SE. Autoscout24 deed de test. Lees meer »

Mercedes GLA krijgt nieuwe instapdiesel

Mercedes heeft het motoraanbod van zijn nieuwe GLA uitgebreid. De crossover op basis van de A-Klasse krijgt er een dieselmotor bij, de GLA 180 d. Lees meer »

Heeft de verbrandingsmotor nog een toekomst?

Tegenwoordig wordt er haast alleen over elektrische voertuigen gepraat in gesprekken over de toekomst van de automobiel. Fabrikanten worden dan ook in de rug geduwd door een Europa met dictatoriale CO2-normen, met als ... Lees meer »

Porsche: opnieuw manuele versnellingsbak voor 911

Juich, puristen, juich! Als onderdeel van een kleine modelupdate introduceert Porsche opnieuw een manuele versnellingsbak op zijn 911. Die telt net als voordien zeven verzetten. Lees meer »

Elektrische auto: binnenkort overal in Europa?

Tijdens de lockdown is de verkoop van elektrische auto’s in Europa helemaal van de grond gekomen, in die mate zelfs dat China werd ingehaald, tot voor kort de grootste markt voor EV’s ter wereld. Lees meer »