Autonieuws

Aaston Martin DBX SUV krijgt Mercedes V8

De Britse constructeur geeft de eerste details vrij van de motor die het in zijn allereerste SUV wil stoppen. De DBX krijgt in eerste instantie de 4.0 V8 met twee turbo’s van Mercedes-AMG. Lees meer »

Toyota gelooft in waterstof met de 2de generatie Mirai

Toyota zet zijn waterstofverhaal met de Mirai verder. De tweede generatie staat als concept op het salon van Tokio, en krijgt een nieuw platform en ruimer rijbereik. Lees meer »

Zal de Renault K-ZE de elektrische markt revolutioneren?

De heilige graal voor moderne autoconstructeurs is dé betaalbare elektrische auto. Renault wil die markt nu verstoren met de komst van een 10.000 euro kostende EV. Tot nog toe ongezien. Lees meer »

Mazda lanceert zijn SkyActiv-X benzinemotor

Mazda heeft een baanbrekende benzinemotor met gedeeltelijke zelfontbranding ontwikkeld. Die heet Skyactiv-X en werd zopas in België gelanceerd. De krachtbron combineert de voordelen van een benzinemotor met die van een diesel Lees meer »

Wallonië wil jacht maken op zware auto's

In een nieuwe beleidsverklaring heeft de Waalse regering te kennen gegeven dat auto’s “minder krachtig en minder zwaar, en dus minder vervuilend” moeten zijn. Niet iedereen is het ... Lees meer »

Mercedes-Benz stopt met ontwikkeling verbrandingsmotoren

Mercedes-Benz gaat zich compleet richten op het ontwikkelen van elektromotoren en accu's voor het bouwen van een vloot elektrische auto's. Dat meldt het Duitse autoblad Auto Motor und Sport. Mercedes-Benz heeft net ... Lees meer »

Mitsubishi Mi-Tech concept met kleinere PHEV aandrijflijn

Vanzelfsprekend aanwezig op het salon van Tokio: Mitsubishi. De Japanners trappen hun thuiswedstrijd af met de Mi-Tech Concept, een excentrieke plug-inhybride SUV. Lees meer »

Volvo ontwikkelt geen verbrandingsmotoren meer, maar eigenlijk wel

Het Zweedse Volvo zit in een tweestrijd. Enerzijds heeft het merk het helemaal gehad met de verbrandingsmotor, anderzijds weet het goed genoeg dat het de komende jaren nog nood zal hebben aan benzinemotoren. Volvo heeft ... Lees meer »

Dyson trekt stekker uit autoproject.

In 2016 kwam het nieuws naar boven dat stofzuigerproducent Dyson werkte aan een elektrische auto. Die plannen lijken amper 3 jaar later in de koelkast gezet. Want volgens de fabrikant is de elektrische auto die ze ... Lees meer »

Seat haalt CNG uit… afval?

VW-dochter Seat heeft zich binnen de VW-groep opgewerkt tot CNG-specialist. De Spaanse constructeur biedt immers voor nagenoeg alle modellen een motorisatie op gecomprimeerd aardgas. Lees meer »

Terug middenmotor voor volgende Jaguar F-Type?

De volgende generatie van de Jaguar F-Type zou wel eens een middenmotor kunnen krijgen, zo vertelde voormalig Jaguar-designbaas Ian Callum aan het Britse Autocar. Eerst staat er nog een update voor het huidige model op ... Lees meer »

Honda stopt met verkoop dieselwagens in Europa tegen 2021

Binnen twee jaar stopt de Japanse autobouwer Honda met de verkoop van dieselwagens in Europa. Tegen 2025 zouden alle Europese auto's van Honda elektrisch moeten zijn. Lees meer »

Nieuwe hybride V8 voor de BMW M5?

Volgens geruchten zou BMW werken aan een nieuwe V8, die hybride ondersteuning zou krijgen. De nieuwe motor zou worden ingeplant in een eventuele M5 CS. Lees meer »

Bosch vermijdt brand door mini-explosies

Ongevallen met elektrische auto’s en hybrides confronteren hulpdiensten met nieuwe risico’s. Het brand- en explosiegevaar van de batterij en elektrische componenten maken de hulpverlening complexer. Toeleverancier Bosch ... Lees meer »