Autonieuws

De Mercedes-verrassing van het najaar.

Deze twee Mercedessen zien er doodgewoon uit. Nochtans gaat het over modellen die je nog niet kan kopen. Lees meer »

BMW schrapt quad-turbodiesel en V12

BMW zal z’n dieselmotoren met vier turbo’s en de V12 benzinemotor niet veel langer meer produceren. Dat zegt onderzoeks- en ontwikkelingsbaas Klaus Froehlich. Tegelijk zal ook aan de onderkant van het gamma een motor ... Lees meer »

Instap-viercilinder voor Toyota Supra

Een jaar geleden vermoedden we het al: Toyota komt nog wel met een instapversie van de Supra voor Europa. En kijk, die is er nu. Aangedreven door een tweeliter turbo viercilindermotor met 258pk en 400Nm trekkracht ... Lees meer »

Niet voor ons: FORD Ranger Raptor 5.0 V8

Met de Ranger Raptor biedt Ford een stukje Amerikaanse power-pick-up met Europese dimensies. Alleen is de 2-liter viercilinder turbodiesel voorin misschien ook iets te Europees. In Australië komt er een oplossing... Lees meer »

Welke motorisatie voor je nieuwe wagen? De feiten op tafel.

Vroeger was het simpel: reed je veel, kocht je diesel, terwijl benzine met name bij sport- en kleine stadswagens de voorkeur kreeg. Vandaag ligt de situatie anders en ziet de gemiddelde automobilist de bomen door het bos ... Lees meer »

Porsche 718 GTS 4.0 doet constructeur op stappen terugkeren.

De terugkeer van de zescilinder in de 718 Spyder en Cayman GT4 bleek een teken aan de wand: Porsche voert de flat six weer in op de GTS-variant van de 718 Boxster en Cayman. Die gaan voortaan als 718 GTS 4.0 door het leven. Lees meer »

Alle LEZ’s in België in real-time.

Importeur D’Ieteren heeft een module gecreëerd met daarop een overzicht van alle LEZ’s in België. Zo kom je meteen te weten waar je met een bepaald voertuig mag rijden. Lees meer »

General Motors investeert miljoenen in meer V8-motoren

Terwijl Europa de klant de komende jaren met meer dan louter milde dwang in minstens gedeeltelijk geëlektrificeerde auto's wil dwingen, krijgt General Motors in Amerika z'n V8-motoren niet meer aangesleept. Het investeert ... Lees meer »