Autonieuws

De volgende Mercedes S-klasse krijgt nog een V12

In Stuttgart maken ze zich stilaan op voor de nieuwe generatie S-Klasse. Die wordt volgend jaar voorgesteld om tegen 2021 goed en wel op de markt te zijn. Ondanks strengere CO2-normen krijgt de nieuwe S-Klasse nog steeds ... Lees meer »

Deze 16 Vlaamse steden en gemeenten willen ook een LEZ

Momenteel kent ons land twee lage-emissiezones: die in Antwerpen en Brussel. Twee zones die nota bene verschillende criteria hanteren. Vanaf 1 januari komt daar een LEZ in Gent bij. Maar er zijn nog meer Vlaamse steden ... Lees meer »

Is het nog interessant een diesel te kopen?

Met dieselgate, de prijsstijging aan de pomp en de bewustwording van de schadelijke uitstoot valt de dieselmotor niet meer in de smaak bij de Belg. Maar is het eigenlijk nog steeds interessant om een dieselwagen te kopen? Lees meer »

Mercedes voegt een PHEV bij het motorgamma GLE Coupé

De tweede generatie GLE Coupé krijgt er van Mercedes een plug-inhybride variant bij. De GLE 350 de Coupé rijdt uiteraard op diesel. Lees meer »

Er komt een elektrische Mercedes G-Klasse

Mercedes is van plan om een elektrische versie van zijn G-Klasse te bouwen. Dat zei Mercedes-CEO Ola Källenius op een congres in Berlijn. Lees meer »

VW ID Space Vizzion: Elektrische Passat in 2021

Na de ID.3 - zeg maar de elektrische Golf - laat Volkswagen nu deze Space Vizzion zien. Deze elektrische versie van de VW Passat komt eind 2021 op de markt. Lees meer »

Maakt wankelmotor rentree in sportieve Mazda?

Met het verdwijnen van de Mazda RX-8 leek de wankelmotor afgeschreven. Toch is het concept voor de Japanners niet dood en begraven. Lees meer »

VW voegt benzinetopper toe aan T-Cross gamma.

Volkswagens kleinste SUV, de T-Cross, krijgt er een benzinemotor bij. De 1.5 TSI is goed voor 150 pk. Lees meer »

Binnen 5 jaar geen nieuwe benzine- en dieselmotoren meer

Dat zijn niet onze woorden maar die van Stephen Norman, de topman van Vauxhall (het ‘Britse’ Opel), aan Autocar. En hij had nog meer te vertellen, over stadswagens in het bijzonder… Lees meer »