Autonieuws

Lamborghini Essenza SCV12: Nieuwe V12-koning

Deze Lamborghini SCV12 dient uitsluitend voor circuitgebruik. Onder zijn kap ligt de krachtigste V12 uit de geschiedenis van het merk. Lees meer »

Alle Audi RS-modellen krijgen elektrificatie

De verkoop- en marketingdirecteur van Audi Sport gaf tijdens een interview met onze Britse collega’s van Autocar aan dat alle RS-modellen elektrificatie zullen krijgen. Hij sprak ook van verschillende vormen daarvan. Lees meer »

Hier is de manuele versnellingsbak zonder koppelingspedaal weer

In India heeft Hyundai een nieuwe variant van zijn Intelligent Manual Transmission aangekondigd. Concreet gaat het om een manuele versnellingsbak met een koppeling die volledig automatisch bediend wordt, dus zonder pedaal. Lees meer »

BMW plaagt iX3 voor de laatste keer

Aanstaande dinsdag gaat het doek eindelijk van de elektrische BMW iX3. De aankondigingen doen al sinds het conceptmodel uit 2018 de ronde, en in de tussentijd kwamen we al redelijk wat te weten. Inclusief de looks, ... Lees meer »

De “beste V12 ter wereld” komt eraan

Gordon Murray, de man achter de legendarische McLaren F1, is een eigen supercar aan het bouwen. Voor de V12-motor die dat pk-monster zal aandrijven, werd beroep gedaan op Cosworth. "De beste V12 ter wereld", kregen we al ... Lees meer »

Porsche: “Wij printen zuigers!”

Met behulp van een 3D-printer bouwt Porsche tegenwoordig zelfs aandrijfcomponenten die bijzonder zwaar worden belast. De zuigers van de krachtigste zescilinder boxermotor, bijvoorbeeld. Lees meer »

6 feiten over BMW’s eerste 100% elektrische SUV

1. Tweede 100% elektrische BMW Voorafgaand aan de iX3 luidde de i3 BMW’s 100% elektrische tijdperk in. Maar in tegenstelling tot die i3, die alleen in elektrische modus bestaat (en waarvan de productie in 2024 ... Lees meer »

Zes-in-lijn vervangt diesel-V8 in Range Rover

Er zijn niet al te veel auto’s die je nog kan krijgen met een achtcilinder diesel onder de motorkap. De Range Rover wel. Dat was niet onlogisch, in z’n segment moet een auto immers vlotte prestaties kunnen neerzetten ... Lees meer »

BMW breit einde aan diesel met vier turbo’s

BMW wil in september het B57S-motorblok uit roulatie nemen. Dat blok is beter bekend als de M50d, oftewel de diesel met vier turbo’s. Lees meer »