Nieuwe Volkswagen Golf GTD krijgt 200 pk

Volkswagen voegt in sneltreinvaart versies toe aan het reeds aanzienlijke gamma van de jongste Golf 8. Vandaag is het de beurt aan de sportieve GTD-dieselversie, die voor de gelegenheid het tweeliter TDI-dieselblok - goed voor 200 pk - tussen de veerpoten krijgt.

De GTD-versie loopt als een rode draad door de Golf-geschiedenis, want zelfs van de eerste generatie Golf kwam er een GTD. Die werd aangedreven door de turboversie van het amechtige 1.6 dieselblokje en leverde toch wel 70 pk. Het strafste wapenfeit in de dieselsaga van de Golf zagen we precies twintig jaar geleden, toen VW (eenmalig) de GTI-badge op de Golf 4 diesel kleefde. Die versie stond overigens maar drie jaar in de catalogi, want de 150 pk sterke pompverstuiver-dieselmotor (1.9) lustte graag een slokje olie.

De nieuwe GTD die straks in de toonzaal staat, levert een forse 200 pk en is 400 Nm sterk. Dat vermogen gaat via een gerobotiseerde DSG-bak naar de vooras en de Golf heeft iets meer dan 7 tellen nodig om 100 km/u te halen. De topsnelheid bedraagt 245 km/u en VW belooft een verbruik (NEDC) van 4,4 l/100 km zodat hij de naam ‘langeafstandsatleet' verdient.

Je herkent deze potige Golf aan de smalle ledkoplapen en de lichtstrip die doorloopt in het radiatorrooster. Ook op deze versie wordt het VW-logo verlicht. De GTD heeft recht op verbrede zwarte zijschorten, een discrete dakspoiler en een diffuser achteraan. Het interieur wordt afgewerkt met de digitale cockpit, sfeerverlichting in 30 kleuren en de bekleding van de stoelen in de (obligate) geruite stof.

Bron www.autofans.be


« Terug