Laatste Polestar 1's krijgen gouden randje

Later dit jaar loopt de laatste Polestar 1 van de band. De luxueuze coupé werd in 2019 gelanceerd als eerste auto van Polestar nadat het merk werd afgescheiden van Volvo. De Polestar 1 is een plug-in hybride, in tegenstelling tot de volgende modellen van Polestar die allemaal elektrisch zullen zijn. De Polestar 1 wordt aangedreven door een 609 pk en 1.000 Nm plug-in hybride combinatie. De volledig elektrische actieradius van de Polestar 1 bedraagt 124 kilometer.

Vaak zal je de Polestar 1 niet zien rijden want tijdens zijn driejarige carrière werden slechts 65 exemplaren geregistreerd in Europa, hoewel Polestar gepland had om 500 stuks te gaan bouwen. De laatste slots zijn volgens Polestar nog beschikbaar en om die ingevuld te krijgen doet het merk een effort'ke. De wagens zullen in een matgouden lak gespoten worden en de remklauwen zullen daarmee overeen stemmen. Dat contrasteert volgens Polestar mooi met de zwarte velgen die de wagens zullen meekrijgen. Binnenin krijgt de auto gouden stiksels.

Polestar 1 gold edition (2021) Van de eindereeks Polestar 1 special edition - die geen specifieke benaming meekreeg - zullen slechts 25 exemplaren worden gebouwd.

Bron www.autofans.be


« Terug