Kleinere Mercedes familie krijgt grotere instapdiesel

Echte Mercedes-liefhebbers durven weleens hun neus ophalen voor de nog geen 1,6-liter grote dieselmotor van Renault onder de motorkap van de modellen van hun favoriete merk. Voor hen hebben we goed nieuws, want de Duitsers gaan weer de ‘traditionele' toer op.

Concreter: de A, B, CLA, GLA en GLB krijgen voortaan de nieuwste evolutie van de - huiseigen! - tweeliter dieselmotor die aan de strenge Euro6d-normen zou moeten voldoen.

Een Euro 6d-motor is belangrijk voor Mercedes en vanaf 1 september 2027 ook voor ons allemaal, want alleen daarmee mogen dieselrijders tegen dan een LEZ binnen. Dat is niet het geval is voor Euro 6d-temp'ers die nu door sommige constructeurs worden verkocht maar waarvan de ‘houdbaarheidsdatum' kort is.

De nieuwe Mercedes-motor waarvan sprake is van aluminium, meet 1.950 cc en heeft een compact ontwerp met balansassen waardoor hij stil en trillingsarm draait. Er komen drie vermogensniveaus 180d (116 pk - 280 Nm), 200d (150 pk - 320 Nm) en 220d (190 pk - 400 Nm). Allemaal zijn ze voorzien van een dieseloxidatiekatalysator, een roetpartikelfilter en twee SCR-katalysatoren in combinatie met AdBlue-inspuiting.

Bestelbaar vanaf nu.

Bron www.gocar.be


« Terug