GM investeert nog in nieuwe V8

De Amerikaanse autogroep General Motors maakte bekend maar liefst 800 miljoen dollar te gaan investeren in een nieuwe generatie V8-benzinemotoren. Gewoon omdat daar nog steeds een grote vraag naar zal blijven bestaan in de hele wereld buiten Europa.

Natuurlijk zetten ook de Verenigde Staten de elektrificatie van het vervoer in, waarmee het volgende decennium ook een groot deel van het wagenpark aan de stekker zal gaan aan de overkant van de oceaan. Alleen zal die deadline wellicht niet zo strikt uitvallen als in Europa. Waarschijnlijk zullen niet alle staten in 2030 of 2035 een ban op voertuigen met verbrandingsmotoren doorvoeren en zullen hybride aandrijvingen veel langer aangewend mogen worden.

Deze vooruitzichten bepalen ook de plannen van de Amerikaanse constructeurs die nog steeds de meeste van hun voertuigen afzetten op de eigen markt. En daar is nog steeds een grote vraag naar grote V8-benzinemotoren. Een motorconcept dat in Europa intussen volledig verketterd is.

Small Block V8 LS blijft bestaan

Daarom kondigde General Motors zopas een groot investeringsprogramma aan voor de ontwikkeling en de bouw van de nieuwe ‘Small Block V8 LS' die in vier fabrieken in de Verenigde Staten geproduceerd zal worden. In totaal zal het autoconcern hiervoor ruim 800 miljoen dollar besteden. De LS V8 huist in breed gamma van de merken van General Motors: Chevrolet Corvette en Silverado, GMC Sierra, Cadillac Escalade en CT5-V, ...

Dat betekent echter niet dat GM niet verder elektrificeert. Zopas werd de hybride Corvette E-Ray onthuld, terwijl die sportwagen op termijn ook een 100% elektrische variant zal krijgen. Ook de Chevrolet Silverado en de GMC Sierra hebben trouwens al een elektrische versie. GM deelde nog mee dat voor de EV-productie eveneens ruim 50 miljoen dollar zal worden geïnvesteerd.

Bron www.gocar.be


« Terug